Malin Öhman

02.02.2017 kl. 11:27

 photo P1250265 kopia_zps7rkbpjum.jpg

Vem är du?

Jag är 23 år gammal och bor i Helsingfors sedan 2012. Jag är uppvuxen i Österbotten, närmare bestämt i Vörå, och flyttade därifrån för att studera journalistik. Journalistik var sist och slutligen inte så roligt att studera som jag trott, och biämnet nordisk litteratur känns mer som mitt huvudämne nuförtiden. Jag jobbar på Hufvudstadsbladet som layoutjournalist och när jag inte jobbar eller skriver på slutarbetet läser jag. Eller okej jag ser på serier mycket mer än läser tyvärr men det jobbar jag på att förändra. Gillar också matlagning, långa kaffedejter, biobesök, att spela piano och att skriva. Bloggar gör jag också, på bloggen Färgklickar.

 

Varifrån kommer ditt intresse för litteratur?

När jag var liten ääälskade jag att få böcker lästa för mig. Har alltid gillat ljudböcker och att liksom få bygga upp bilder och världar i fantasin. Ingen i min familj har egentligen varit intresserade av litteratur så jag vet faktiskt inte varifrån intresset kommer. Kanske var det i gymnasiet på modersmålstimmarna som intresset väcktes, då Barbara så entusiastiskt berättade om litteratur. Minns att jag blev helt hänförd och älskade att ha bokdiskussioner och analysera sönder böcker.

 

Vad läser du helst?

Det mesta. Allt från Harry Potter till Hjalmar Söderberg. Gillar klassiker och har en lång lista på böcker jag borde läsa men hittar inte riktigt tiden. Harry Potter är förresten det enda i fantasyväg jag gillar, deckare har jag också svårt att fastna för. Ett stort plus är om böcker har läsvänlig layout, korta kapitel och snyggt omslag. 

 

Hur har din smak för litteratur förändrats under åren?

Som tonåring slukade jag Twilightböckerna och läste dem flera gånger om. I dag är det kanske lite högre kvalitet på det jag läser.

 

Vad är den mest creddiga bok i din bokhylla? Och den minst?

Oj svår fråga. *Söker fram den mest svåra boken jag hittar i hyllan* … Röda rummet av August Strindberg. Jag har ännu inte läst ut den men tänker att det är en bok en måste läsa om en är litteraturstudent, dock är jag så ofantligt irriterad på Strindberg så jag har egentligen ingen lust att lägga min tid på honom. Den minst creddiga är nog Twilight som är sliten i hörnen och fullklottrad av hjärtan på ca en tredjedel av sidorna. 

 

Hur hittar du nya böcker att läsa?

Via bloggar och recensioner och tips från vänner.

 

Hur ofta bläddrar du fram och smygtittar på slutet av en bok?

Aldrig! Den ultimata synden om du frågar mig.

 

Nämn tre böcker som du tänker läsa 2017.

2017 har jag lovat mig att läsa ut böcker som har lämnat på hälft, så jag ska till exempel läsa Den allvarsamma leken och Bildhuggarens dotter. Och så nästa bokklubbsbok förstås, De polyglotta älskarna. Överlag vill jag läsa mer och lyssna på ännu fler ljudböcker. Har lyxen att ha tillgång till en prenumeration på Storytel och det borde jag absolut utnyttja mer än på nätterna när jag inte kan sova. 

 

Vad är det bästa med bokklubben?

Gemenskap! Alltså kan inte beskriva känslan efter en bokklubbsträff. Så pirrig och upplyft och inspirerad av de här smarta och roliga tjejerna. Det är också en skön känsla att få diskutera vad en har läst och alla tankar en haft under läsningen. Efteråt känns det som att en är redo att lämna boken bakom sig och samtidigt är jag peppad att börja på en ny. 

 

Något extra fint bokklubbsminne?

Finns så många <3 Men de två senaste träffarna har varit så roliga. När vi har så mycket att säga att alla pratar i mun på varandra och nästan skriker för att vi blir så hetsiga. Till slut flyter diskussionen oftast ut i annat prat och det slutar med att magarna värker och jag torkar skrattårar från kinderna.

Min blogg hittar ni här och min instagram här.

Kommentarer (0)
Skriv siffran 5 med bokstäver:

Århundradets bokklubb

Vi gillar böcker och att prata om dem. Här delar vi med oss av sådant som vi läser, vill läsa och har läst. Och allt möjligt annat roligt vi gör eller funderar på. 

 

För boktips, samarbeten och kärleksbrev: 

arhundradetsbokklubb@gmail.com

Följ @århundradetsbokklubb på Instagram för mer bokpepp!