Århundradets bokklubb har fått ett hedersuppdrag!

18.06.2019 kl. 15:00

Äntligen får vi berätta vad vi smusslat med under den senaste månaden: det är nämligen vi som i år väljer Svenska Yles litteraturpris!

Uppdraget är alltså att läsa hela den finlandssvenska bokutgivningen (minus facklitteratur)  från oktober 2018 till oktober 2019 och sedan välja den bok som vi tycker att är den bästa. Kommer att bli minst sagt utmanande eftersom vi som känt inte alltid är helt eniga i våra åsikter. 

Vinnaren avslöjar vi på bokmässan i Helsingfors den 25.10. Då ska vi också intervjua vinnaren, så lägg redan datumet i din kalender och kom till Helsingfors!

Svenska Yles Kia Svaetichin intervjuade Malin, Jenna och Kaneli om uppdraget. Bland annat fick trion svara på hurudana läsare de är:

Jenna försöker läsa fysiska böcker eftersom hon tycker att bokupplevelsen är bättre då.

– Det blir en annan känsla än när man lyssnar på en bok eftersom man då har möjlighet att göra en massa andra saker under tiden och man kanske inte alltid koncentrerar sig helt till fullo på litteraturen.

Kaneli säger däremot att hon gärna väljer att läsa boken i fysisk form. I jobbsammanhang duger en pdf på datorn lika bra som en fysisk bok.

Malin tycker om ljudböcker, men för henne är det viktigt vilken sorts bok hon väljer att lyssna på.

– Det får inte vara poetiskt för då försvinner upplevelsen för mig. Jag ska kunna diska och lyssna samtidigt.

Mer om våra tankar kring juryskapet (och ganska mycket om lite fåfängare sidor av vårt litteraturintresse) kan du läsa här. Här kan du lyssna på intervjun som gick i Vega Dag i dag, tips för den som är sugen på att veta hur Kaneli, Malin och Jenna låter :)

Århundradets bokklubb

Vi gillar böcker och att prata om dem. Här delar vi med oss av sådant som vi läser, vill läsa och har läst. Och allt möjligt annat roligt vi gör eller funderar på. 

 

För boktips, samarbeten och kärleksbrev: 

arhundradetsbokklubb@gmail.com

Följ @århundradetsbokklubb på Instagram för mer bokpepp!