Samtal, prat och konversationer inför sommaren

08.06.2019 kl. 12:20

Nu är sommaren officiellt här! Det är inte bara högsäsong för läsning och boktips utan även för podcast och sommarprat av alla dess slag. Här listar vi förslag på litteraturrelaterad lyssning inför semestern: 

  • Samtal med vänner, en podcast om livet och litteraturen, som görs av Kaneli Johansson (som ju är en av oss i bokklubben) och Hanna Ylöstalo. Nytt avsnitt första kommer alltid första tisdagen i månaden. Missa inte senaste avsnittet som släpptes i tisdags, med temat klimatdystopier. 

 

  • Sivumennenen mycket skarp och rolig podcast om böcker och en hel del populärkulturella spaningar. Bra feministisk analys, om än lite tantig ibland. Görs av Jonna Tapanainen och Johanna Laitinen. (obs på finska)

 

  • Konversationer. En podcast som verkar ha slutat men som koncept är mycket bra. Det är samtal om kreativitet mellan två av vår tids ledande röster inom konst, teater, litteratur, film, musik och media. Till exempel Kerstin Ekmans och Sara Stridsbergs och Tone Schunessons och Sandra Beijers konversationer är fina. 

 

  • Sommarprat med författare: finns det något mer somrigt än att lyssna igenom gamla sommarprat. De flesta av dem håller ju tiden rätt väl. Författares sommarprat brukar vara rätt säkra kort, de är ju proffs just på att skriva och berätta. I bästa fall blir deras sommarprat som noveller, essäer, poesi. Förlängningar på deras författarskap helt enkelt. Några av våra favoriter är Fatima Bremmers från 2018, Linda Boström Knausgårds från 2017 och Bea Uusmas från 2014. 

Århundradets bokklubb

Vi gillar böcker och att prata om dem. Här delar vi med oss av sådant som vi läser, vill läsa och har läst. Och allt möjligt annat roligt vi gör eller funderar på. 

 

För boktips, samarbeten och kärleksbrev: 

arhundradetsbokklubb@gmail.com

Följ @århundradetsbokklubb på Instagram för mer bokpepp!